وقتی سرعت سایت شما پایین باشد هم کاربر زودتر صفحه را ترک می کند و هم در سئو وب سایت شما اثر منفی دارد.
سایت هایی که به آرامیباز می شوند حوصله کاربر را سر میبرد! و بزودی سایت را ترک می کنند.
برعکس سایت هایی که با سرعت بالاییلود می شوند ترافیک بیشتری دارند. همچنین با بهینه سازی سرعت سایت نرخ تبدیل بهتری هم دارند.
چرا بهینه سازی سرعت سایت مهم است؟
بهینه سازی سرعت سایت یکی از مهم ترین بخش های سئو تکنیکال است. یعنی علاوه بر رعایت اصول سئو محتوا باید روی بهینه سازی و افزایش سرعت آن نیز تمرکز کنیم. اصلی ترین دلایل اهمیت سرعت سایت را در ادامه بررسی می کنیم.
۱. نرخ تبدیل : یکی از مهم ترین مزایای سرعت بالای سایت نرخ تبدیل است!
اگر سایت شما سریع تر باز شود کاربران بیشتری عمل دلخواه شما را انجام می دهند.
تصور کنید ۲ سایت با محتوای یکسان داریم…
سایت a زمان لود آن 10 ثانیه می باشد.
سایت b زمان لود آن 5 ثانیه می باشد.
کاربرانی که وارد سایت a می شوند ممکن است هنوز صفحه کامل لود نشده از آن خارج شوند … در صورتی که کاربرانی که وارد سایت b می شوند محتوای آن را می بینند و یک فعالیت در سایت انجام می دهند.
این فعالیت ها مثل ثبت نام در یک فرم، خرید، کلیک روی دکمه تماس با ما، و … می باشد.
وب سایت خرده فروشی AutoAnything بعد از اینکه زمان بارگذاری صفحه را به نصف کاهش داد فروش آن ۱۲٪ افزایش پیدا کرد.
مجموعه Walmart متوجه شد که کاهش زمان بارگذاری صفحه به مدت ۱ ثانیه باعث افزایش ۲ درصدی فروش می شود.
در نهایت بهینه سازی و افزایش سرعت سایت یا افزایش سرعت سایت تاثیر مهمی در افزایش نرخ تبدیل وب سایت دارد.
۲. نرخ پرش یاBounce rate : نرخ پرش درصد کاربرانی است که بعد از مشاهده محتوای صفحه یک وب سایت را ترک می کنند.
اگر صفحه شما سریع باز نشود، امکان دارد که کاربران صفحه را ترک کنند.
جالب است بدانید که به ازای هر ثانیه که صفحه دیر لود می شود ۱۰٪ کاربران از دست می روند.
۳. تجربه کاربر یا User experience : همه مورادی که ما در بازاریابی دیجیتال یاد می گیریم خلاصه می شود در تجربه کاربر!
اگر تجربه کاربر بد باشد برای سایت شما بد است و برعکس.
اگر می خواهید بازدید کنندگان را در سایت خود نگه دارید٬ رتبه خوبی در موتورهای جستجو داشته باشید٬ تبدیل ها را افزایش دهید٬ بازدیدکنندگان را راضی نگه دارید٬ باید یک تجربه عالی از نظر سرعت در هر زمان داشته باشیم.
سرعت وب سایت باید چقدر باشد؟
قبل از اینکه توضیح بدهیم چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم و اموزش افزایش سرعت سایت را شروع کنیم، باید بررسی کنیم که سرعت سایت ما چقدر باشد مناسب است؟
وب سایت backlinko اعلام کرد که زمان بارگذاری وب سایت به طور میانگین 1.65 ثانیه است. با این حال خود گوگل پیشنهاد می دهد که زمان بارگذاری سایت حدود 3 ثانیه باشد.
اما هر چه سرعت سریع تر باشد بهتر است!
چگونه سرعت سایت را اندازه بگیریم؟
ابزار های مختلفی برای اندازه گیریسرعت سایت وجود دارد. دو ابزار محبوب gtmetrix و google page speed هستند.
با استفاده از این ابزار ها می توانید سرعت سایت خود را در موبایل و دکستاپ اندازه گیری کنید.
آموزش 0 تا 100 راههای بهینه سازی سرعت سایت
زمانی، اینترنت یک اقیانوس آبی برای راه اندازی کسب و کار به حساب میآمد و هر شخص یا شرکتی میتوانست وبسایت خودش را در این فضا راهاندازی کند، بهترین رنکهای گوگل را تصاحب کند و محصولات خود را به مخاطبان هدف بفروشد. امروزه تعداد کسب و کارهای اینترنتی به قدری زیاد شده که هر بیزینسی برای موفقیت در این شرایط باید با تمام وجود، رقابت کند تا بتواند گوی سبقت را از رقبای خود برباید و رنکهای برتر و بالاتر گوگل را به خود اختصاص دهد. یکی از راههای عالی برای پیروزی در این نبرد، افزایش سرعت سایت است. از این رو است که بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کار تمام تلاش خود را برای افزایش سرعت سایت به کار میبندند.
در این مقاله تصمیم داریم در مورد بهترین روش هایبهینه سازی سرعت وب سایتصحبت کنیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید در رقابت با رقبای خود به موفقیت برسید، سایتی چابک و سریع داشته باشید و بهترین تجربه را برای مخاطبان، بازدیدکنندگان و مشتریان خود رقم بزنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
آمار و ارقام مهم در مورد اهمیت افزایش سرعت سایت
پیش از آنکه بخواهیم به روش های بهینه سازی سرعت سایت بپردازیم، لازم است یک سری آمار و ارقام ارزشمند در مورد اهمیت این مبحث را با هم مرور کنیم. این آمار و ارقام به ما کمک میکند که رویکرد بهتری نسبت به مسئله افزایش سرعت سایت داشته باشیم و بتوانیم با تأثیر این فاکتور در موفقیت کسب و کار خود آشنا شویم:
در صورتی که بارگذاری سایت شما بیش از 4 ثانیه طول بکشد، از هر 4 بازدیدکننده، 1 نفر تصمیم میگیرد سایتتان را ترک کند.
46 درصد از کاربران، به وبسایتهایی که سرعت و عملکرد ضعیفی دارند دوباره سر نمیزنند.
مطالعات نشان میدهد که کاهش سرعت سایت یا افزایش زمان بارگذاری میتواند رضایت مشتریان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در واقع هر ثانیه افزایش زمان بارگذاری، موجب کاهش 16 درصدی رضایت مشتریان میشود.
64 درصد از کسانی که خرید اینترنتی انجام میدهند، اگر یک بار در هنگام بازدید از فروشگاه اینترنتی شما به احساس نارضایتی برسند، در دفعات بعدی سعی میکنند سراغ فروشگاههای اینترنتی دیگری بروند.
مطالعات متخصصان سئو نشان میدهد که بهترین زمان بارگذاری سایت برای افزایش نرخ تبدیل، 0 تا 4 ثانیه است. به طور کلی 5 ثانیه نخست زمان بارگذاری، بیشترین تأثیر را روی نرخ تبدیل سایت دارد. هر یک ثانیهای که زمان بارگذاری سایت بیشتر شود، نرخ تبدیل به طور میانگین 4.42 درصد کاهش مییابد.
میانگین زمان بارگذاری صفحات سایت در دستگاههای موبایل، 15.3 ثانیه است. این عدد واقعاً تأسفآور است ولی اگر شما به عنوان مدیر یک کسب و کار توانایی افزایش سرعت سایت در موبایل را داشته باشید، قطعاً میتواند رضایت گوگل و مخاطبان را راحتتر جلب کنید. 64 درصد از کاربران گوشی هوشمند انتظار دارند که صفحات وب در کمتر از 4 ثانیه بارگذاری شوند.
83 درصد از کاربران آنلاین انتظار دارند که وبسایتها خیلی سریع بارگذاری شوند (اصطلاحاً بالا بیایند). در واقع آنها میخواهند زمان بارگذاری سایتها بین 0 تا 3 ثانیه باشد.
تحقیقات برخی از متخصصان نشان میدهد که اگر زمان بارگذاری سایت بیش از 3 ثانیه باشد، 40 درصد از کاربران تصمیم میگیرند سایت را ترک کنند.
صفحاتی که در عرض یک یا دو ثانیه بارگذاری میشوند، نرخ پرش 9 درصدی را تجربه میکنند ولی صفحاتی که بارگذاریشان بیش از 5 ثانیه باشد، با نرخ پرش 38 درصد روبرو خواهند شد.
بر اساس نظرسنجیهای تخصصی، نیمی از کاربران آنلاین اعلام کردهاند که حاضر هستند هیچ انیمیشن یا ویدیویی در صفحات سایت نباشد ولی در عوض زمان بارگذاری تا حد امکان کاهش یابد. همین مسئله نشان میدهد که بهینه سازی سرعت وب سایت برای مخاطب، از هر قابلیتی جذابتر است.
5 دلیل اهمیت افزایش سرعت سایت
سوالی که خیلی از مدیران و صاحبان کسب و کار مطرح میکنند این است که سرعت سایت تا چه اندازه روی موفقیت بیزینس ما تأثیر دارد؟ در صورتی که زمان بارگذاری سایت را تا حد امکان کاهش دهیم، با چه مزایا و نقاط قوتی روبرو خواهیم شد؟ در این بخش از مقاله میخواهیم به مزایا و دلایل اهمیت بهینه سازی سرعت وب سایت بپردازیم.
1. بهبود رنک سایت در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو
یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو، سرعت سایت است. بنابراین در صورتی که دنبال بهبود رنک صفحات سایت خود در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو هستید، لازم است اقدامات لازم برای بهینه سازی سرعت وب سایت را انجام دهید.
طبق مطالعات مجموعه Moz، 92 درصد از کلیکها تنها به صفحه اول نتایج جستجوی گوگل تعلق دارد. میدانید این عدد به چه معناست؟ یعنی حتی سایتهایی که در صفحه دوم نتایج جستجو جای میگیرند، شانس زیادی برای دریافت کلیک و جذب کاربر ندارند. در نتیجه اگر میخواهید در میدان رقابت پیروز شوید و وبسایت خود را به ماشینی برای تولید ثروت تبدیل کنید، هیچ چارهای جز ورود به صفحه نخست نتایج جستجو ندارید.
یکی از مهمترین فاکتورهایی که به شما کمک میکند به هدف خود برسید و یکی از رنکهای عالی گوگل را تصاحب کنید،بهینه سازی سرعت وب سایتاست.
2. بهینه سازی تجربه کاربران و بازدیدکنندگان سایت
یکی از مفاهیمی که روی برندسازی و استقبال مخاطبان هدف از یک وبسایت تأثیر دارد، تجربه کاربری (User Experience) است. تجربه کاربری، مجموعه عواطف، احساسات و تجربیاتی است که در اثر ارتباط و تعامل مخاطب با وبسایت و کسب و کار شما در وجود مخاطب شکل میگیرد.
یکی از مسائلی که روی تجربه کاربران و مخاطبان ما تأثیر دارد، همین سرعت سایت است. در صورتی که سرعت سایت پایین باشد و مخاطبان مجبور شوند که برای مطالعه یک مقاله یا بررسی یک محصول، بیش از حد منتظر بمانند، قطعاً سایت ما را ترک میکنند و رقبا را به ما ترجیح میدهند.
این در حالی است که تلاش برای بهینه سازی سرعت وب سایت میتواند تمایل مخاطبان به خرید کردن از ما را بیشتر کند؛ چون میدانند که پس از ورود به سایت ما مجبور نیستند، منتظر بمانند و بیحوصله شوند. تجربه نشان میدهد که کاربران ایرانی این توان و تحمل را دارند که حداکثر تا 7 ثانیه صبر کنند ولی اگر زمان بارگذاری از این حد بیشتر شود، نرخ پرش (Bounce Rate) سایت به میزان چشمگیری افزایش مییابد.
هر چه بیشتر به مبحث افزایش سرعت سایت اهمیت بدهید و برای افزایش سرعت سایت خود تلاش کنید، مطمئن باشید تجربه بهتری برای مخاطبان رقم میزنید، نرخ پرش (بانس ریت) را کاهش میدهید و رنک سایت خود را در نتایج جستجو بهبود میبخشید.
3. افزایش نرخ تبدیل صفحات سایت با بهینه سازی سرعت وب سایت
تصور برخی از مدیران و صاحبان کسب و کار در مورد «نرخ تبدیل»، چندان کامل نیست. آنها تصور میکنندنرخ تبدیل فقط به آن دسته از کاربرانی مربوط میشود که محصولات و خدمات سایت ما را خریداری کنند. این در حالی است که منظور از تبدیل شدن کاربران، انجام اقداماتی است که ما به عنوان مدیر کسب و کار از کاربران خود میخواهیم.
به عنوان مثال در یکی از صفحات سایت از کاربران میخواهیم شماره تماس و آدرس ایمیل خود را وارد و در سایت ثبت نام کنند. در این حالت هم کاربرانی که این کار را انجام دهند، تبدیل شدهاند. ممکن است در یک صفحه از مخاطبان بخواهیم که مقالهای را بخوانند و در انتها کامنت بگذارند. آن دسته از کاربرانی که کامنت بگذارند، تبدیل شدهاند.
بنابراین خرید کردن تنها بخشی از مفهوم «تبدیل شدن» است. به طور کلی، منظور از نرخ تبدیل، نسبت بازدیدکنندگانی که تبدیل میشوند (اقدامات مورد نظر ما را انجام میدهند) به کل بازدیدکنندگان سایت است.
در صورتی که روشهایبهینه سازی سرعت سایترا به کار بگیرید و بتواند زمان بارگذاری سایت خود را تا حد امکان کاهش دهید، مطمئناً تجربه بهتری برای بازدیدکنندگان سایت خود رقم میزنید و در نتیجه کاربران هم خیلی راحتتر و با میل و اشتیاق بیشتری به اقدامات مورد نظر شما عمل میکنند. از این رو است که افزایش سرعت سایت این قدرت و توانایی را دارد که نرخ تبدیل سایت شما را افزایش دهد.
4. افزایش شهرت و برتری برند شما نسبت به رقبا
یکی از مهمترین مزایای بهینه سازی سرعت سایت برای شما، افزایش شهرت و برتری برندتان نسبت به رقباست. در گذشته کسانی که مغازه داشتند، جلوی در مغازه خود میایستادند، فریاد میزدند و محصولات و خدمات خود را تبلیغ میکردند. سپس مخاطب هدف وارد مغازه میشد. در صورتی که از کیفیت محصولات و خدمات راضی میشد، باز هم به آن مغازه مراجعه میکرد ولی اگر فروشنده نمیتوانست رضایت مشتری را جلب کند، به احتمال زیاد مشتری ترجیح میداد که دفعات بعد از مغازه دیگری خرید کند.
امروزه کسب و کارهای اینترنتی امکان داد و فریاد کردن و شلوغبازی ندارند؛ بلکه باید از روشهای حرفهای و اصولی برای برندینگ استفاده کنند. یکی از روشهای خوب برای رسیدن به شهرت و برتری نسبت به رقبا، تصاحب رتبههای برتر گوگل است. کسب و کارهای اینترنتی برای رسیدن به این هدف، لازم است روی افزایش سرعت سایت خود کار کنند.
ناگفته نماند که وقتی مشتری وارد فروشگاه اینترنتی شما شد، باید بهترین خدمات و محصولات ممکن را به او ارائه دهید ولی افزایش سرعت سایت هم میتواند تجربه مشتری را بهبود ببخشد و نام برند شما را بر صفحات سفید ذهن او حکاکی کند.
5. افزایش درآمد کسب و کار
آخرین مزیتی که در این بخش میخواهیم به آن بپردازیم، افزایش درآمد کسب و کار است. حتی اگر بهترین بیزینس اینترنتی دنیا را راه اندازی کنیم ولی نتوانیم به درآمد مناسب و قابل قبولی برسیم، قطعاً به مشکل خواهیم خورد و دیر یا زود مجبور میشویم که باید کرکرههای بیزینس خود را پایین بکشیم و به خانه برگردیم. بنابراین تمام کسب و کارها باید به فکر افزایش درآمد خود باشند تا بتوانند بقای خود را تضمین کنند و زمینه را برای رشد و توسعه فراهم نمایند.
همان طور که گفتیم بهینه سازی سرعت سایت باعث بهبود تجربه کاربران و افزایش رضایت آنها از سایت میشود. هر چه رضایت کاربران از ما بیشتر شود، احتمال خریدشان از ما هم بیشتر خواهد شد. در نتیجه با افزایش فروش، شاهد افزایش درآمد کسب و کارمان خواهیم بود.
یک سوال مهم: چه سرعتی برای وبسایت مناسب است؟
بعضی از منابع بر این باور هستند که بهترین زمان ممکن برای بارگذاری سایت، 1 ثانیه است ولی اکثر منابع، زمان استاندارد بارگذاری سایت را زیر 3 ثانیه اعلام میکنند و میگویند: «اگر زمان بارگذاری سایت از 3 ثانیه بیشتر شود، 40 درصد کاربران از سایت خارج میشوند.»
البته آمار و اعدادی که بیان کردیم، برای کسب و کارهای ایرانی کمی فرق میکند؛ چون سرعت اینترنت ایران از استاندارد جهانی کمتر است. از این رو است که برخی از متخصصان ایرانی، سرعت بارگذاری 3 تا 7 ثانیه را برای بیزینسهای آنلاین داخل ایران، قابل قبول میدانند.
در صورتی که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی حرفهای و بهروز داشته باشید، سعی کنید روشهای بهینه سازی سرعت وب سایت را یاد بگیرید و زمان بارگذاری سایت خود را تا حد امکان پایین بیاورید. این کار باعث میشود که توجه گوگل را جلب کنید و دل مخاطبان و مشتریان خود را به دست بیاورید.
چگونه سرعت سایت خود را اندازهگیری و ارزیابی کنیم؟
قبل از اینکه بخواهیم به بهینه سازی سرعت وب سایت خود فکر کنیم، باید ببینیم که سرعت سایتمان در چه وضعیتی قرار دارد. خوشبختانه ابزارهای مختلفی برای اندازهگیری و ارزیابی سرعت سایت وجود دارد که در ادامه با دو مورد از محبوبترین ابزارهای موجود آشنا خواهیم شد:
1. جیتیمتریکس (GTMetrix)
سایت جیتیمتریکس (GTMetrix) یکی از معروفترین ابزارهای اندازهگیری سرعت سایت است و گزارشهای مهمی در مورد وضعیت سرعت و زمان بارگذاری سایت در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. نکته مهمی که در مورد جیتیمتریکس وجود دارد این است که استفاده از آن کاملاً رایگان است.
در تصویر فوق نمایی از این ابزار را مشاهده میکنید. کافی است در کادری که دیده میشود، آدرس سایت خود را وارد کنید تا در عرض چند ثانیه گزارش سایت در اختیار شما قرار گیرد. در تصویر زیر نمونهای از گزارش را مشاهده میکنید (این گزارش مربوط به سایت hubspot است و زمان بارگذاری سایت را 4.6 ثانیه اعلام میکند):
2. گوگل پیج اسپید (Google Page Speed)
این ابزار هم یکی از بهترین ابزارهای کاربردی برای اندازهگیری سرعت سایت است. برای آنالیز سرعت سایت، کافی آدرس سایت خود را در کادر بالا وارد کنید. البته برای کار کردن با این ابزار به اطلاعات بیشتری نیاز دارید که در تصویر زیر آمده است:
روشهای بهینه سازی سرعت سایت
اکنون به اصل مطلب رسیدیم و میخواهیم در کنار هم راه های افزایش سرعت سایت را یاد بگیریم. در صورتی که از ابزارهای اندازهگیری سرعت سایت استفاده کردید و فهمیدید که سرعت سایتتان قابل قبول نیست، میتوانید از طریق روشهای زیر سرعت سایت خود را افزایش دهید. حتی اگر زمان بارگذاری سایتتان مناسب است، روشهای زیر به شما کمک میکند که به وضعیت بهتر و مطلوبتری برسید و میزان رضایت مخاطبان خود را افزایش دهید:
1. هاست و دامنه مناسبی انتخاب کنید
یکی از مهمترین راهکارها برای بهینه سازی سرعت سایت ، خرید هاست و دامنه مناسب برای یک وبسایت حرفهای است. بعضی از کسب و کارها و متخصصان، فقط سراغ هاستهای ارزانقیمت میروند. برای داشتن یک سایت پرسرعت روی نوع سرور، نوع هاست و خصوصیات آنها وسواس به خرج دهید.
استفاده از خدمات میزبانی اشتراکی یکی دیگر از اشتباهات مرگباری است که سرعت سایت ما را به میزان چشمگیری کاهش میدهد. در خدمات میزبانی اشتراکی، یک سرور برای راهاندازی چند سایت مورد استفاده قرار میگیرد. اگر میخواهید یک سایت درجه یک داشته باشید از میزبانی اختصاصی ابری استفاده کنید.
البته توجه داشته باشید که این هاست و فضای میزبانی، سرورهای قدرتمندی داشته باشند و در آنها از حافظه SSD استفاده شده باشد. برای انتخاب هاست و دامنه، حتماً از یک متخصص کاربلد و توانا کمک بگیرید تا تلاشها و منابع مالیتان هدر نرود.
2. از یک سیستم مدیریت محتوای خوب کمک بگیرید
در حال حاضر از سیستمهای مدیریت محتوای مختلفی برای راه اندازی وبسایت استفاده میشود. یکی از بهترین و معروفترین سیستمهای مدیریت محتوا، وردپرس نام دارد. وردپرس در سالهای اخیر به قدری قوی و خوب عمل کرده که نظر بسیاری از متخصصان را به خود جلب کرده است و اکثراً از این سیستم برای راهاندازی سایت استفاده کنند.
این CMS (Content Management System یا سیستم مدیریت محتوا) به شما کمک میکند که سایتی با سرعت بالا داشته باشید. با امکاناتی که این CMS در اختیارتان قرار میدهد میتوانید روی افزایش سرعت سایت خود کار کنید و خیلی راحت از رقبای خود سبقت بگیرید.
3. قابلیت کش مرورگر را فعال کنید
قابلیت ذخیرهسازی یا همان کش مرورگر (Browser Caching)، قابلیتی است که به کاربر کمک میکند اطلاعات موجود در سایت شما (مثل تصاویر، ویدیوها، فایلهای مربوط به قالب و کدنویسی آن) را روی مرورگر خود ذخیره کند. اگر این قابلیت را فعال کنید، دیگر نیازی نیست که کاربر این همه اطلاعات را پس از هر بار ورود به سایت شما دانلود کند. در واقع هر مرورگر پس از یک بار ورود به سایت شما، اطلاعات را در خود ذخیره میکند.
فعال کردن قابلیت کش مرورگر، سرعت سایت شما را برای کاربرانی که برای بار دوم یا چندم وارد سایت شما میشوند، افزایش میدهد. البته توجه داشته باشید که خیلی از مرورگرها، قابلیت ذخیرهسازی را به صورت خودکار فعال میکنند ولی اگر چنین قابلیتی فعال نبود، از طریق افزونههای W3 Total Cache و WP Super Cache میتوانید قابلیت مذکور را به سایت خود اضافه کنید. توجه داشته باشید که افزونههایی که معرفی کردیم برای بهینه سازی سرعت سایت در وردپرس است.
4. قابلیت فشردهسازی (Gzip) را برای سایت خود فعال کنید
یکی از دلایل اصلی افزایش زمان بارگذاری یا کاهش سرعت سایت، بالا بودن حجم فایلهاست. در این مواقع باید فایلهای موجود در سایت خود را فشرده کنیم تا حجم آنها کاهش و سرعت سایتمان تا حد زیادی افزایش یابد. قابلیت فشردهسازی Gzip در این مسیر کمک زیادی به ما میکند. برای فعال کردن این قابلیت در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، کافی است افزونه WordPress Gzip Compression را روی سایت خود نصب کنید.
در صورتی که دوست دارید از فعال بودن قابلیت فشردهسازی Gzip در سایت خود مطمئن شوید، کافی است آدرس سایت خود را در کادر سایت Check Gzip Compression قرار دهید.
5. حجم تصاویر موجود در سایت را بهینهسازی کنید
یکی از اصلیترین عوامل بهینه سازی سرعت سایت این است که حجم تصاویر موجود در صفحات سایت را تا حد امکان بهینهسازی کنید تا هم کیفیت مناسبی داشته باشند و هم حجم بالای آنها موجب کاهش سرعت سایت نشود.
برای این کار میتوانید ابتدا تصاویر خود را با استفاده از ابزارهای کاهش حجم تصاویر مثل Compressor.io ، بهینهسازی کنید، فرمت آنها را به «WebP» تغییر دهید و سپس روی سایت قرار دهید.
در صورتی که تمایل دارید مسیر قبلی را طی نکنید، میتوانید از افزونههایی که در این زمینه وجود دارد کمک بگیرید. این افزونهها به صورت خودکار، حجم تصاویر را بهینهسازی میکنند. از جمله این افزونهها میتوان بهTinyPNG،EWWW Image Optimizer و ShortPixelImage Optimizer اشاره کرد.
6. فایلهای JavaScript و CSS موجود در سایت خود را ادغام کنید
برای افزایش سرعت سایت خود لازم است فایلهای JavaScript و CSS موجود در سایت خود را با هم ادغام کنید. در واقع لازم است چند فایل را در یک فایل قرار دهید. به این فرایند « Minify» هم گفته میشود. با این کار، بسیاری از فایلهای اضافی را از سرور حذف میکنید و به همین خاطر سرعت سایت شما افزایش مییابد. برای انجام این کار در سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتوانید از افزونه Better WordPress Minify کمک بگیرید.
7. افزونههای وردپرسی اضافه را حذف کنید
در ابتدا وقتی افزونههای جدید به بازار آمده بود، خیلی از کسانی که سایت وردپرسی داشتند خوشحال بودند؛ چون میدیدند که میتوانند به کمک این افزونه و بدون نیاز به یک خط برنامهنویسی، تغییرات لازم را روی سایت خود اعمال کنند. به مرور زمان، سایتهای وردپرسی پر از افزونههایی شد که بعضی از آنها کارهای یکسان انجام میدادند و همین زیادی افزونهها موجب کاهش سرعت سایت شده بود.
اینجا بود که متخصصان طراحی سایت وارد بازی شدند و از مدیران سایتها درخواست کردند که برای بهینه سازی سرعت وب سایت ، افزونههای اضافی را حذف کنند. البته توجه داشته باشید که وجود برخی از افزونهها ضروری است و حتی اگر باعث شوند که سرعت سایت شما اندکی کاهش یابد، نباید آنها را حذف کنید.
8. ویدیوها را در هاست بارگذاری نکنید و از سایتهای میزبانی ویدیو کمک بگیرید
در حال حاضر کیفیت و جذابیت ویدیوها به شدت بالا رفته و استفاده از آنها در سایت، میتواند به جذب مخاطب و افزایش نرخ تبدیل کمک کند. البته ویدیوها به خاطر حجم زیادی که دارند، میتوانند بخش زیادی از هاست و فضای میزبانی سایت شما را اشغال کنند و سرعت سایتتان را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
بنابراین به جای آپلود کردن ویدیوهای جذاب روی سایت و قرار دادن آنها برای نمایش، لازم است از سایتهای میزبانی ویدیو مثل آپارات، یوتیوب و غیره کمک بگیرید. باید ابتدا ویدیوهای خود را در این سایتها بارگذاری کنید و سپس در سایت خود قرار دهید. با این کار، فضای هاست خود را آزاد نگه میدارید. همچنین میتوانید یک هاست اختصاصی ویدیو بخرید، ویدیوهای مورد نظر را بدون قرار دادن در هاست اصلی، در هاست ویدیو قرار دهید و در نهایت لینک دانلود ویدیوها را در اختیار کاربران قرار دهید.
9. از افزونههای لود تنبل یا لیزی لود (LazyLoad) کمک بگیرید
یکی دیگر از روشهای نوین بهینه سازی سرعت سایت و افزایش سرعت بالا آمدن سایت کمک گرفتن از افزونههایی است که بارگذاری تنبل یا لیزی لود انجام میدهند. این افزونهها به سایت ما کمک میکنند که تنها تصاویری را بارگذاری کند که در کادر مرورگر کاربر قرار میگیرد.
اگر بخواهیم سادهتر بگوییم: «سایت ما بررسی میکند که کاربر، الآن کدام بخش از سایت را در کادر مرورگر خود دارد. وقتی آن بخش مشخص شد، سایت تنها تصاویر موجود در آن بخش را بارگذاری میکند و به کاربر نمایش میدهد. با این کار سایر تصاویر موجود در سایت، بارگذاری نمیشود؛ مگر اینکه کاربر، به سایر بخشهای صفحه سر بزند. در آن صورت، تصاویری که در آن بخشها قرار دارد هم بارگذاری میشود.»
10. قالب سایت خود را بهبود ببخشید یا کلاً عوض کنید
در صورتی که از قالب قدیمی یا غیراستاندارد استفاده کنید، حتماً سرعت سایتتان به میزان قابل توجهی افت خواهد کرد. در صورتی که امکان دارد برای بالا بردن سرعت بارگذاری سایت قالب آن را بهروزرسانی کنید و بهبود ببخشید. در صورتی که امکان آپدیت آن وجود ندارد، در سریعترین زمان ممکن قالب خود را عوض کنید. توجه داشته باشید که برای تعویض قالب، حتماً با یک یا چند متخصص حرفهای طراحی سایت مشورت کنید. آنها به شما خواهند گفت که از چه قالب و با چه ویژگیهایی استفاده کنید.
همیشه تحلیل (پیشگیری) بهتر از درمان است!
در این مقاله تلاش کردیم با مفهوم بهینه سازی سرعت وب سایت آشنا شویم و به دلایل اهمیت این مفهوم و شیوه اندازهگیری سرعت سایت بپردازیم. همچنین روشهای افزایش سرعت سایت را در کنار هم مرور کردیم.
به طور کلی برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی، لازم است تحلیل و آنالیز بیزینس را جدی بگیریم تا مجبور نباشیم مشکلات و بیماریهای کسب و کار خود را درمان و رفع کنیم. در کسب و کارهای آنلاین، آنالیز و تحلیل، حکم پیشگیری از بیماریها را دارد.
یکی از بهترین ابزارها برای تحلیل وبسایت و پیشگیری از مشکلات احتمالی، گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) است. با این ابزار میتوانید وضعیت کسب و کار خود را ارزیابی کنید، مشتریان مناسب را هدف بگیرید، رفتار کاربران روی صفحات سایت خود را بررسی کنید و روی صفحات پربازده سایت خود سرمایهگذاری نمایید.
دوره آموزش گوگل آنالیتیکسبه شما کمک میکند که شیوه کار کردن با این ابزار خاص و کارآمد را به صورت کاربردی یاد بگیرید و از آن برای تحلیل کسب و کار خود استفاده کنید.
شما از چه روشهایی برای بهینه سازی سرعت وب سایت خود استفاده میکنید؟ از نظر شما بهترین روش برای افزایش سرعت سایت چیست؟ از چه ابزارهایی برای اندازهگیری سرعت سایت کمک میگیرید؟ بیتوجهی به افزایش زمان بارگذاری سایت، چه پیامدهایی برای کسب و کارهای اینترنتی به همراه دارد؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود در زمینه بهینه سازی سرعت وب سایت را با ما و سایر همراهان آکادمی فرصت در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.