سبد خرید 0

وبلاگ

10 مورد از مهم‌ترين فاکتورهای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو

10 فاکتور مهم برای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو - فرصت

فهرست مطالب

چرا رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو برای کسب و کار ما ضروری است؟ وقتی افراد مختلف به پاسخی برای سوالات، ایده‌های مورن نیاز، محصول یا خدمات خاصی نیاز دارند، کجا می‌روند؟ آنها به صفحات روزنامه یا پاساژهای شهر مراجعه نمی‌کنند بلکه فقط کافی است که  آنلاین شوند.

افراد برای رفع نیازهای خود به گوگل مراجعه می‌کنند و 95٪ از آنها فقط از صفحه اول گوگل بازدید می‌کنند.

به همین دلیل است که سئو یا بهینه‌سازی سایت برای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو بسیار مهم است.

سئو عملی است که یک سایت را با فاکتورهای رتبه بندی سایت در گوگل هماهنگ می‌کند. حالا این سؤال پیش می‌آید که فاکتورها و عوامل رتبه‌بندی سایت چیست؟ با ما همراه باشید تا با مهم‌ترين فاکتورهای رتبه بندی سایت آشنا شوید. در ادامه برای دریافت و کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو یا بهینه سازی سایت می توانید صفحه‌ی آموزش سئو رایگان را مشاهده کنید.

چرا رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو مهم است؟

رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو چیست؟ 

 

سئو فرآیند بهینه‌سازی سایت شما برای دریافت بالاترین رتبه ممکن در نتایج موتورهای جستجو است

رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو و همچنین در گوگل توسط الگوریتمی تعیین می‌شود که ویژگی‌های مختلف و معیارهای موردنظر گوگل  را در نظر می‌گیرد.

هیچکس تمام فاکتورهای رتبه بندی سایت در گوگل را نمی‌داند، اما برخی از آنها را گوگل برای ما فاش کرده است و برخی دیگر از راه آزمون و خطا و تجربه، شناسایی شده است.

اگرچه ممکن است فاکتورها و الگوریتم‌های رتبه‌بندی گوگل تغییر کنند، اما ویژگی‌هایی که گوگل تلاش می‌کند تا از راه آنها سایت‌های مختلف را تجزیه‌و‌تحلیل کند (مانند کیفیت، قابل‌اعتماد بودن و عملکرد سایت) همیشه ثابت است.

فاکتورهای رتبه بندی سایت در موتور جستجو گوگل 

قبل از اینکه به 10 مورد از فاکتورهای برتر و مهم‌ رتبه بندی سایت در گوگل بپردازیم، ابتدا باید انواع مختلف فاکتورهای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو را مرور کنیم.

سه نوع فاکتور برای رتبه بندی سایت در موتور جست‌وجوی گوگل وجود دارد:

1. عوامل رتبه‌بندی Off-page

این عوامل توسط گوگل در جای دیگری از سایت شما بررسی می‌شوند. عوامل خارج صفحه در درجه اول شامل بک‌لینک‌های سایت می‌شوند .

2. فاکتورهای رتبه‌بندی On-page

این عوامل عمدتاً به کلمات کلیدی و کیفیت محتوای صفحات شما مربوط می‌شود.

3. فاکتورهای رتبه‌بندی Technical

این عوامل در سایت شما بررسی می‌شوند، اما بیشتر با عملکرد کلی سایت مرتبط هستند و به هر صفحه به صورت جداگانه مرتبط نیستند.

توجه داشته باشید که فقط یک عامل برای رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو وجود ندارد. رتبه‌ی سایت در نتیجه‌ی ترکیبی از تمام فاکتورهای فنی، on page و off page تعیین می‌شود. افراد با رعایت این فاکتورها برای ایجاد یک سایت سئو و بهینه‌سازی شده تلاش می‌کنند.

اکنون به 10 فاکتور برتر رتبه بندی سایت از نظر گوگل می‌پردازیم.

رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو از نظر گوگل

فاکتورهای تکنیکال یا فنی رتبه ‌بندی سایت در گوگل

موتورهای جستجو با خزیدن و ایندکس‌کردن تمام اطلاعاتی که در سایت شما وجود دارد‌، فعالیت می‌کنند. برای این منظور، چند عنصر تکنیکال یا فنی مهم وجود دارد که باید به شکل صحیح انجام شوند.

این عناصر را باید به‌عنوان بلوک‌های سازنده یا back-end در نظر گرفت که ستون‌های ‌سایت شما را تشکیل می‌دهند و به سایت کمک می‌کنند تا آن‌طور که باید عمل کند.

برای بسیاری از افراد، سئو تکنیکال یا فنی ممکن است دلهره‌آور باشد. زیرا برای اجرای بهینه‌سازی‌ به دانشی پیرامون ساختار سایت و سیستم‌های مدیریت محتوا نیاز است.

به همین دلیل است که، رفع خطاهای تکنیکال یا فنی سئو معمولاً به تلاش مشترک بین تیم‌های بازاریابی و سئو نیازمند است.

توجه داشته باشید که بدون سئو و بهینه‌سازی یک سایت نمی‌تواند با ساختار مناسب و عملکرد روان کار کند.

بهتر است هر چند ماه یکبار سایت شما از نظر سئو تکنیکال یا فنی بررسی شود تا مواردی مانند خطاهای 404، لینک‌های شکسته و… بررسی شود. این کار به رسیدن به بهترین رتبه در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

در اینجا فاکتورهای تکنیکال یا فنی برای بهبود رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو آمده است:

1. سرعت صفحه

کاربران انتظار تجربه بازدید پرسرعت یا تجربه کاربری مناسب را دارند، به همین دلیل است که سرعت صفحه یک عامل مهم در رتبه بندی سایت است.

اگر بارگذاری صفحات شما بیش از حد طول بکشد، نرخ پرش شما افزایش و رتبه شما کاهش می‌یابد. هنگام بهبود سئو سایت خود می‌توانید سرعت آن را با    GtMetrixeیا Google page speed insights بررسی کنید.

2. قابلیت استفاده در موبایل یا MobileFrendly

موتور جستجوی گوگل هنگام ارزیابی یک صفحه، عمدتاً از نسخه موبایل یک سایت استفاده می‌کند. از سال 2021، همه سایت‌ها مشمول فهرست‌بندی موبایل هستند .

حتی اگر نسخه دسکتاپ سایت شما بی‌عیب و نقص باشد، اما سایت برای موبایل بهینه نشده باشد سبب افت رتبه‌ی سایت شما می‌شود.

همیشه صفحات سایت خود را پیش‌نمایش کنید تا مطمئن شوید که به راحتی در انواع مختلف دستگاه‌ها مانند دسکتاپ، تلفن‌همراه و… قابل دسترسی هستند.

اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای ویژگی‌هایی هستند که به شما اجازه می‌دهد محتوا را قبل از انتشار در سایت خود از نظر نمایش در تلفن همراه بررسی کنید.

علاوه بر این، می‌توانید از یک ابزار رایگان تست مانند Google’s Mobile Friendly Test  استفاده کنید که بینش‌ مشابهی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

تاثیر قابلیت استفاده سایت در موبایل در رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو

 3. Core Web Vitals

 

Core Web Vitals از سال 2021 به یک عامل واضح در رتبه بندی سایت تبدیل شد. این فاکتور معیار جدیدی نیست و چیزهایی را اندازه‌گیری می‌کند که از قبل نیز همیشه در رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو در نظر گرفته شده‌اند، اما اکنون در اولویت قرار گرفته‌اند. این معیارها در زیر آورده شده است:

  • LCP: این معیار مربوط به این است که چقدر طول می‌کشد تا عناصر قابل مشاهده در یک صفحه بارگیری شوند.
  • FID: چه مدت طول می‌کشد تا صفحه سایت شما اولین کلیک روی صفحه را ثبت کند.
  • CLS: حرکات غیرمنتظره یا پنجره‌های بازشونده‌ی اخلالگر که در سایت وجود دارد.

شما می‌توانید Core Web Vitals سایت خود را  با کوچک‌ کردن کدها، فشرده‌سازی تصویر و موارد دیگر بهبود ببخشید. با این کار به رتبه بندی سایت خود کمک می‌کنید.

4. لینک‌های داخلی

همانطور که قبلا ذکر شد، موتورهای جستجو با خزیدن و نمایه‌کردن محتوای سایت شما کار می‌کنند. خزنده‌ها از پیوندهای داخلی به عنوان سیگنالی برای تجزیه‌وتحلیل و فهرست‌بندی محتوای سایت، استفاده می‌کنند.

اصطلاح “پیوندهای داخلی” به لینک‌هایی اشاره دارد که به یک صفحه داخلی از سایت شما اشاره و پیوند دارد.

هرچه ساختار پیوند داخلی شما سازماندهی‌شده، محکم‌تر و منظم‌تر باشد، موتورهای جستجو (و کاربران) راحت‌تر می‌توانند آنچه را که به دنبال آن هستند، پیدا کنند.

برای انجام این کار، باید توجه داشته باشید که هر بار که یک صفحه جدید یا یک محتوای جدید ایجاد می‌کنید، به چه صفحاتی لینک بدهید.

شما می‌توانید برای این منظور از محتوای خوشه‌بندی شده استفاده کنید.

تاثیر لینک های داخلی در رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو

محتوای خوشه‌ای چیست؟

محتوای خوشه‌ای باعث می‌شود موتورهای جستجو به راحتی مطالب را درک و فهرست‌بندی کنند. افزون بر آن خوشه‌های موضوعی از دیدگاه کاربر نیز سودمند هستند.

استفاده از محتوای خوشه‌بندی پیمایش محتوای شما را آسان‌تر می‌کند و خوانندگان متوجه می‌شوند که برای یافتن آنچه مدنظر آنها است مجبور نیستند به چندین سایت مختلف بروند.

فاکتورهای رتبه‌بندی on page گوگل 

فاکتورهای رتبه‌بندی فنی به کل سایت شما مربوط می‌شد، در حالی که فاکتورهای رتبه‌بندی داخل صفحه بیشتر مربوط به صفحات سایت است.

1. ارتباط یا relevancy

شاید مهم‌ترین عامل رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو مربوط به صفحات سایت شما، سرچ یا جستجو باشد. جستجو همان چیزی است که کاربر در نوار جستجوی گوگل تایپ کرده است.

کلمات و عباراتی که جستجو می‌شوند، کلمات کلیدی نام دارند.

اگر می‌خواهید در گوگل رتبه بالاتری کسب کنید، باید جستجو کنید تا متوجه شوید که مخاطب هدف شما به‌دنبال سرچ چه کلمات کلیدی و چه موضوعی است و سپس محتوای باکیفیت تولید کنید که به نیازهای مخاطبان شما پاسخ دهد.

فرآیند بررسی کلمات کلیدی به شما این امکان را می‌دهد که درک بهتری از آنچه مخاطبان شما جستجو می‌کنند، داشته باشید و محتوای موردنیاز آنها را تولید کنید. شاید ندانید که منظور از محتوای باکیفیت چیست؟

منظور از محتوای باکیفیت محتوایی است که قانع‌کننده، خوانا، دقیق، مفید و مرتبط با کلمه کلیدی هدف باشد. اما استفاده بیش از حد کلمه‌ی کلیدی در صفحه نیز سبب جریمه‌ی گوگل می‌شود . بنابراین باید  آن را به طور طبیعی در صفحه خود بگنجانید.

توجه داشته باشید که حتی همیشه سبزترین  محتوا نیز با گذشت زمان اهمیت خود را از دست می‌دهد. شما علاوه بر نوشتن محتوای جدید، باید صفحات قدیمی را نیز با اطلاعات و کلمات کلیدی جدید و ترند به‌روزرسانی کنید. این کار، راز حفظ کیفیت محتوای سایت است.

رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو با سئو داخلی

2. برچسب‌های عنوان و هدر 

تگ عنوان همیشه به شکل برجسته در صفحات نتایج جستجو نمایش داده می‌شود.

هنگامی که می‌دانید برای کدام کلیدی می‌خواهید رتبه بندی سایت خود را ارتقا دهید، باید آنها را در مکان‌های خاصی از صفحه مانند برچسب عنوان و هدر قرار دهید.

موتورهای جستجو از این بخش‌ها استفاده می‌کنند تا بفهمند صفحه در مورد چه موضوعی است تا بتوانند آن را به درستی فهرست‌بندی کنند.

3. توضیحات متا

توضیحات متا یک توضیح کوتاه است که در کد HTML صفحه سایت شما وجود دارد. اگرچه این توضیح در خود صفحه ظاهر نمی‌شود، اما در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود.

گوگل اکثر اوقات از توضیحات متا برای دستیابی به نتایج برجسته استفاده می‌کند. به علاوه، توضیحات متا اطلاعات بیشتری در مورد صفحه به جستجوکنندگان می‌دهد که می‌تواند نرخ کلیک سایت را افزایش دهد.

بنابراین مهم و ضروری است که توضیحات متا را بخشی از چک لیست سئوی خود در نظر بگیرید و مطمئن شوید که محتوای صفحه را به طور دقیق خلاصه می‌کند.

4. متن جایگزین تصویر

اگر تا به حال چیزی را در Google Images جستجو کرده باشید، احتمالاً می‌توانید حدس بزنید که یک بخش سئو، تصاویر است. هر تصویر در سایت شما دارای متن جایگزین است که به آن تگ alt گفته می‌شود.

این متن چندین هدف را دنبال می‌کند:

  • سایت شما را برای خوانندگان کم‌بینا که برای مرور اینترنت به صفحه‌خوان‌ها متکی هستند، در دسترس قرار می‌دهد.
  • اگر تصویر شما بارگیری نشود، متن جایگزین (که توضیحی برای عکس است) در جای خود ظاهر می‌شود.
  • متن جایگزین به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تصویر را درک کنند و آن را به درستی فهرست کنند.
  • متن جایگزین اگر به‌درستی بهینه‌سازی شده باشد، این قابلیت را دارد که تصاویر شما را به صفحه‌ی اول نتایج گوگل منتقل کند و به شما در رسیدن به بالاترین رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو کمک کند.

دوره رایگان و کامل دیجیتال مارکتینگ

5. ساختار URL

نظم و ساختار URL های صفحه نیز بر رتبه بندی سایت شما در موتور جستجو تأثیر می‌گذارد. یک URL بی‌نظم و دارای بسیاری از کاراکترهای مختلط به موتورهای جستجو برای بررسی صفحه‌ی سایت شما کمکی نمی‌کند.

از سوی دیگر، یک URL دارای ساختار ساده و مختصر که کلمه کلیدی موردنظر را در خود جای می‌دهد از نظر سئو بسیار مناسب است.

تاثیر ساختار آدرس صفحه در رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو

فاکتورهای رتبه‌بندی off page گوگل

فاکتورهای رتبه‌بندی خارج از صفحه با عوامل خارج از سایت شما، مانند رسانه‌های اجتماعی، سایت‌های دیگر و… مرتبط است، فاکتورهای رتبه‌بندی سئوی خارج صفحه عبارت است از:

بک‌ لینک‌ ها 

بک‌لینک‌ها،  لینکهایی هستند که از یک صفحه‌ی خارج از سایت شما می‌آیند. گوگل در سال 1996 به‌روزرسانی الگوریتم PageRank به وضوح نشان داد که تعداد و کیفیت لینک‌های یک صفحه بیانگر کیفیت بالای آن صفحه سایت است.

چگونه بک‌ لینک دریافت کنید؟ 

چهار استراتژی برای دریافت بک‌لینک‌های ارتقادهنده‌ رتبه بندی سایت وجود دارد. از هر کدام از روش‌ها که استفاده می‌کنید، به یاد داشته باشید که روی کیفیت تمرکز کنید.

یک لینک از یک دامنه باکیفیت بسیار بهتر از چند لینک از سایت‌های کم‌اعتبار است.

هنگامی که سایت شما پیوسته بک‌لینک‌های باکیفیت دریافت کند، متوجه خواهید شد که محتوای شما در رتبه‌ بندی‌ سایت بسیار بهتر عمل می‌کند.

استراتژی‌های دریافت بک‌لینک ارتقادهنده در زیر آورده شده است:

محتوای باکیفیت

اگر محتوای سایت شما باکیفیت باشد و برای مخاطبان شما نیز جالب و باارزش باشد، به خودی خود شروع به تولید بک‌لینک می‌کند.

صفحه‌ای با تعداد لینک بالا که سایت‌های دیگر به آن لینک داده‌اند، به گوگل نشان می‌دهد که آن صفحه‌ی خاص دارای ارزشی استثنایی است و متعلق به یک سایت معتبر می‌باشد.

دستیابی سرد یا Cold outreach

این استراتژی بک‌لینک مستلزم یافتن محتوای مرتبط و ارسال آن به نویسنده برای ایجاد بک‌لینک است. امروزه بسیاری از سایت‌ها برای دریافت این بک‌لینک‌ها رقابت می‌کنند.

پست‌های مهمان

یکی دیگر از روش‌های ایجاد بک‌لینک، وبلاگ‌نويسی و گذاشتن پست مهمان در نشریات و سایت‌های خارجی است. پست‌های مهمان راه خوبی برای معرفی فعالیت شما هستند و در عین حال به وب‌سایت شما لینک ایجاد می‌کنند.

نکته کلیدی این است که مطمئن شوید پست‌های باکیفیت بالا و اصلی را که موردنیاز مخاطبان شما است، به عنوان پست مهمان انتخاب کنید.

پست مهمان را داخل وبلاگها و وب‌سایت‌های پرمخاطب قرار دهید.  نوشتن محتوای کم‌رنگ برای سایت‌هایی که مخاطبان شما از آن‌ها بازدید نمی‌کنند، برای مخاطبان مفید نیست.

نوشتن پست های مهمان برای گرفتن بک لینک

محتوای رهبری فکری یا Thought leadership

استراتژی رهبری فکری دو بخش دارد:

  • فرصت‌هایی را برای برجسته کردن پادکست‌ها، وبینارها یا سایر رسانه‌های خود شناسایی کنید.
  • محتوای داده‌محورایجاد کنید که بتوانید به تنهایی لینک ایجاد کنید.

این استراتژی بر مبنای ایجاد نام تجاری شما به عنوان یک مرجع در صنعت مربوط به شما است. هنگامی که شما در موضوعی که توسط برند دیگر رهبری می‌شود، معرفی شوید، این احتمال وجود دارد که شرکت‌های دیگر آن حوزه نیز به ‌سایت شما لینک بدهند.

از سوی دیگر، بخش یونیک محتوا که بر اساس تحقیقات است، آن را به محتوای مناسبی برای لینک دادن تبديل می‌کند.

در پایان باید گفت که با حضور قوی در نتایج موتورهای جستجو، می‌توانید مخاطبان و مشتریان خود را افزایش دهید.

مهم نیست که چه نوع بیزینسی دارید، اگر می‌خواهید اعتماد مخاطبان را به دست آورید، آگاهی از برند ایجاد کنید و ترافیک سایت خود را افزایش دهید باید رتبه‌ی خوبی در موتورهای جستجو داشته باشید.

داشتن رتبه‌ی عالی در موتورهای جستجو سبب جذب مشتری و افزایش درآمد شما می‌شود. مهم‌ترین  فاکتورهای لازم برای کسب رتبه‌ی برتر در گوگل عبارت‌ است از:

  • سرعت سایت و صفحه
  • سازگاری با موبایل
  • Core Web Vitals
  • لینک‌های داخلی
  • ارتباط یا relevancy
  • تگ های عنوان و هدر
  • توضیحات متا
  • متن جایگزین تصویر
  • ساختار URL
  • بک‌لینک‌ها

فقط به یاد داشته باشید، وقتی صحبت از سئو می‌شود مهمترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که بالا بودن در صفحه‌ی نتایج جستجو زمان‌بر است.

اگر امروز سایت خود را برای چندین فاکتور رتبه بندی سایت بهینه‌سازی کنید، فردا به طور جادویی در رتبه اول ظاهر نخواهید شد.

فرآیند رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو نیاز به تلاش مداوم دارد تا محتوای سایت شما تا حد امکان جدید و مرتبط با نیاز مخاطبان باشد. تا زمانی که سایت شما با در نظر گرفتن نیاز مخاطبان هدف بهینه شود، رشد سایت را تجربه خواهید کرد.

گوگل سرچ کنسول (Search Console) چیست؟ چه تاثیری در سئو سایت دارد؟ 

دیدگاهتان را بنویسید

keyboard_arrow_up

دانلود رایگان دوره ۸ تریک