سبد خرید 0

وبلاگ

گوگل تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل تگ منیجر چیست؟

فهرست مطالب

کاربرد گوگل تگ منیجر چیست؟ برخی از افراد معتقدند که گوگل تگ منیجر به آنها کمک می‌کند تا بازدیدکنندگان سایت خود را بسیار راحت‌تر ردیابی کنند، در حالی که برخی دیگر اطمينان می‌دهند که با استفاده از Google Tag Manager دیگر نیازی به توسعه‌دهندگان وب‌سایت نخواهند داشت، یا اینکه اگر کاربران گوگل تگ منیجر را نصب کنند، می‌توانند به راحتی کدها و پیکسل‌ها را ردیابی کنند.

در این مقاله از آکادمی فرصت توضیح می‌دهیم که گوگل تگ منیجر چیست و چرا باید از آن استفاده کنید؟ 

در ادامه‌ی مطالب از شما میخواهیم برای آشنایی با اموزش سئو به این سایت مراجعه کرده و مطالب آن استفاده کنید.

گوگل تگ منیجر چیست؟ 

قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم که چرا باید از Google Tag Manager استفاده کنید، لازم است یک نمای کلی از خود ابزار گوگل تگ منیجر به شما ارائه دهیم.

Google Tag Manager یکی از نرم‌افزارهای رایگان گوگل است که به شما امکان می‌دهد انواع کد (برچسب) را در وبسایت خود نصب و مدیریت کنید.

نمونه‌های ایده‌آل برچسب‌ها شامل کد رهگیری گوگل آنالیتیکس، کدهای رویداد گوگل آنالیتیکس، اسکریپت تبدیل گوگل ادز، برچسب‌های بازاریابی و… می‌باشد.

کدهای زیادی از جمله کدهای سفارشی وجود دارد که می‌توان با استفاده ازGTM  یا گوگل تگ منیجر به سایت اضافه کرد.

برخی از افراد گوگل منیجر را با گوگل آنالیتیکس اشتباه می‌گیرند و این سوال در ذهن آنها ایجاد می‌شود که از تفاوت گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر چیست و باید از کدام یک از آنها استفاده کنند؟
پاسخ این سوال بسیار ساده است، آنها باید از هر دو ابزار استفاده کنند.

قبل از Google Tag Manager ، کدهای ردیابی گوگل آنالیتیکس معمولاً توسط یک توسعه‌دهنده‌ی وب در هر صفحه از سایت به صورت جداگانه کدگذاری می‌شد.

داشتن و به‌روزرسانی صدها کد در سایت بسیار دشوار است. Google Tag Manager این مشکل را حل می‌کند زیرا تمام تگ‌های شما در یک مکان، یعنی حساب گوگل تگ منیجر شما ذخیره می‌شوند.

گوگل منیجر درست مانند یک جعبه ابزار است که می‌توانید تمام ابزارهای خود را از جمله (Google Analytics)، (Google Ads) و… در آن نگهداری کنید.

Google Tag Manager همچنین به شما امکان می‌دهد برچسب‌های خود را تست کنید، تا مطمئن شوید هنگام بارگیری صفحه به صورت مناسب و با کلیک روی دکمه خاصی فعال می‌شوند.

یک مزیت عالی دیگر گوگل منیجر این است که می‌توانید تگ‌ها و نحوه کار آن‌ها را بدون تغییر واقعی کد منبع وب‌سایت خود تغییر دهید.

در گوگل منیجر می‌توانید برچسب‌ها را ویرایش ‌کنید و آن را با یک کلیک منتشر کنید. شما ممکن است به دلیل چرخه انتشار کند یا برنامه شلوغ توسعه‌دهندگان نتوانید این کار را بدون Google Tag Manager انجام دهید.

Google Analytics تنها ابزار سازگار با Google Tag Manager نیست.

کاربرد گوگل تگ منیجر چیست ؟

مهم‌ترين دلایل استفاده از Google Tag Manager در زیر بیان شده است:

1. مجوزهای کاربر

 

Google Tag Manager به شما امکان می‌دهد به چندین نفر با سطوح مختلف امتیازات امکان دسترسی به حساب کاربری، مشاهده، ویرایش و انتشار اطلاعات خود را بدهید.

این ویژگی برای آژانس‌هایی که می‌خواهند به چندین کارمند امکان دسترسی بدهند، یا نیاز به دسترسی به مشتریان متعدد دارند، مناسب است.

آموزش رایگان و کامل دیجیتال مارکتینگ

در حالی که به افراد اطمینان می‌دهد فقط افراد خاصی کنترل اطلاعات آنها را برعهده دارند.

برای این منظور شما می‌توانید هر یک از سطوح مجوز زیر را انتخاب کنید:

  • امکان خواندن
  • امکان انتشار
  • امکان ویرایش
  • هیچگونه دسترسی
  • تایید

۲. همه برچسب‌های سایت در یک مکان مدیریت می‌شوند

در قدیم، زمانی که مدیریت برچسب فقط یک اصطلاح ناشناخته بود، همه کدهای رهگیری مستقیماً در کد منبع سایت یا برنامه، کدگذاری می‌شدند.

در این صورت احتمال پراکنده‌شدن بخش‌های کوچک کد جاوا اسکریپت در فایل‌های مختلف وجود داشت. بنابراین در صورت نیاز به تغییرات جزئی، توسعه‌دهنده باید تمام آن کدها را پیدا می‌کرد و آنها را به‌روزرسانی می‌کرد.

با کمک گوگل منیجر یا GTM، این فرآیند آسان‌تر شده است و تمام برچسب‌ها در یک مکان ذخیره و کنترل می‌شوند.

۳. نسخه‌ها، فضاهای کاری و محیط‌ها

آیا می دانید زمانی که تغییری را در جایی که کدهای رهگیری شما ذخیره می‌شوند منتشر می‌کنید وظیفه گوگل تگ منیجر چیست ؟ GTM یک نسخه جدید و به‌روز از سایت شما ایجاد و ذخیره می‌کند.

اگر در هر زمانی نیاز به بازگردانی سایت خود به نسخه قبلی یا هر نسخه موجود دیگری داشتید، می‌توانید به راحتی این بازگردانی را انجام دهید.

حتی اگر به طور تصادفی و به اشتباه تغییراتی که دارای برچسب‌های ناقص است را در یک سایت زنده منتشر کردید، نگران نباشید. مشکلی نیست.

کافی است تنها به صفحه نسخه‌های Google Tag Manager بروید و نسخه قبلی را منتشر کنید. این یک راه‌حل بسیار آسان است.

دو ویژگی فضاهای کاری و محیط‌ها از گوگل منیجر ، بیشتر برای کسب‌وکارهای زیر اهمیت دارد:

  • شرکت‌هایی که با فروشندگان خارجی کار می‌کنند.
  • پروژه‌هایی که می‌توانند هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشند.
  • شرکت‌های دارای تیم‌های متعدد که می‌خواهند تغییراتی در ‌سایت خود ایجاد کنند.

محیط‌ها به شما این امکان را می‌دهند که نصب تگ منیجر خود را در ‌سایت‌ها ایجاد و آن‌ها را کنترل کنید.

ویژگی مدیریت تگ به شما امکان می‌دهد برچسب‌های خود را در محیط‌های مختلف، به عنوان نمونه یک سرور آزمایشی منتشر کنید، بنابراین هنگام انتشار برچسب لازم نيست نسخه اصلی خود را تحت تأثیر یا آن را تغییر دهید.

فضاهای کاری در Google Tag Manager چندین عضو تیم را قادر می‌سازد تا به شکل همزمان و بدون بازنویسی تغییرات یکدیگر کار کنند. پس از اتمام کار آنها، تغییرات در هر دو فضای کاری ادغام می‌شوند.

۴. الگوها را تگ کنید

Google Tag Manager دارای تعدادی تگ داخلی مهم برای گوگل آنالیتیکس، تبدیل‌های گوگل ادز و… است. این به یک کاربر مبتدی یا متوسط کدنویسی اجازه می‌دهد تا برچسب‌ها را بدون پیاده‌سازی کدهای پیچیده یا بدون درخواست کمک از یک توسعه‌دهنده‌ی وب‌سایت، سفارشی کند.

در حال حاضر در GTM بیش از 80 قالب در اختیار شما قرار دارد و ممکن است تعداد آنها در آینده افزایش یابد. همچنین در سال 2019، تیم GTM قالب‌های سفارشی خود را معرفی کرد که شگفت‌انگیز هستند.

5. رایگان بودن گوگل تگ منیجر 

Google Tag Manager نیز درست مانند گوگل آنالیتیکس، رایگان است.

 6. ردیابی رویدادهای ساده

همانطور که میدانید ردیابی رویداد شامل کدهای جاوا اسکریپت سفارشی است که باید آنها را به یک سایت اضافه کنید تا بتوانید فرآیندهایی مانند کلیک‌ها، ارسال فرم‌ها و غیره را ردیابی کنید.

مزیت گوگل تگ منیجر چیست ؟برای آسان‌تر و سریع‌تر شدن کارها، Google Tag Manager دارای ویژگی ردیابی خودکار رویداد است.

هنگامی که محرک‌های خاصی را در گوگل تگ منیجر فعال کنید، آنها به طور خودکار شروع به زيرنظر گرفتن تعاملات خاص در یک صفحه سایت می‌کنند.

شما می‌توانید از این تعاملات برای استفاده از کدهای ردیابی، به عنوان نمونه برچسب رویداد گوگل آنالیتیکس، استفاده کنید.

رویدادهای اساسی که می‌توانید (به‌طور پیش‌فرض) در Google Tag Manager ردیابی کنید، شامل موارد زیر است:

  • کلیک کاربران در جای مشخص
  • کلیک روی پیوند
  • فرم‌های ارسالی
  • زمان صرف‌شده در یک صفحه
  • و…

با رشد GTM و افزایش محبوبیت و افزایش شمار کاربران آن، تعداد عملکردهای ردیابی خودکار رویدادها دائماً در حال افزایش است.

شما در GTM می‌توانید ویژگی‌های سفارشی موردنظر خود را اضافه کنید که مواردی مانند عمق اسکرول ،  نظرات جدید  و…  را ضبط می‌کنند .

این ویژگی Google Tag Manager ، به شما امکان می‌دهد که در مورد اقداماتی که کاربران در سایت شما انجام می‌دهند اطلاعات لازم را کسب کنید.

آیا کاربران سایت شما از محتوا استفاده می‌کنند؟ آیا آنها فرم‌های موجود در سایت شما را پر می‌کنند؟ و…

سپس می‌توانید از این رویدادها برای ایجاد اهداف خاص در زمینه‌ی فعالیت‌های تجاری خود در گوگل آنالیتیکس استفاده کنید.

7. استقرار سریع کدهای رهگیری

روش کلاسیک نحوه مدیریت  کدهای ردیابی را به یاد بیاورید.

یک تحلیلگر یا هر شخص دیگری تصمیم می‌گیرد از یک پلتفرم بازاریابی جدید برای ردیابی رفتار کاربران سایت استفاده کند. او یک کد رهگیری دریافت می‌کند و باید آن را برای یک توسعه‌دهنده وب بفرستد.

فرآیند نصب کدها با توجه به مشغله کاری توسعه‌دهنده وب ممکن است حتی بیش از یک هفته طول بکشد. بنابراین اگر شما خواستار نصب سریع کدها روی سایت باشید، باید چکار کنید؟

نقش گوگل تگ منیجر چیست؟

شما می‌توانید بدون توسعه‌دهنده وب، خودتان کدهای ردیابی را پیاده‌سازی کنید. با Google Tag Manager ، رویای نصب کدها روی سایت بدون حضور توسعه‌دهندگان وب محقق می‌شود.

هر کد رهگیری یک  برچسب نامیده می‌شود  و شما می‌توانید آنها را از طریق رابط GTM مدیریت کنید.

گوگل تگ منیجر به بسیاری از فرآیندها سرعت می‌بخشد. برچسب‌های جدید را می‌توان به سرعت اضافه کرد و بسیاری از آنها نیازی به تغییر کد در سایت ندارند.

Google Tag Manager یک ابزار عالی برای کاربران است زیرا می‌تواند با تست هر تغییر قبل از اجرای آن و با انتشار تغییرات در زمان آماده‌شدن، در زمان صرفه‌جویی کند.

8. ابزار تست

عیب‌یابی و تصحیح خطاهای برچسب‌ها از طریق  پیش‌نمایش و اشکال‌زدایی در Google Tag Manager بسیار ساده است. با پیش‌نمایش می‌توان فهمید که کدام برچسب‌ها در یک صفحه به خوبی اجرا می‌شوند و کدام برچسب‌ها اجرا نمی‌شوند.

افزون بر این GTM شامل اطلاعاتی در مورد محرک‌هایی است که سبب فعال‌شدن برچسب‌ها و داده‌های موجود در برچسب‌های ردیابی می‌شوند.

تست‌کردن برچسب‌ها چرا مهم است؟ با استفاده از راه‌حل‌های اشکال‌زدایی GTM، می‌توانید قبل از انتشار برچسب‌ها مطمئن ‌شوید که برچسب‌هایتان در سایت چگونه عمل می‌کنند.

9. امنیت 

موتور جستجوی گوگل به طور خودکار تمام اسکریپت‌های ردیابی افزوده‌شده با برچسب‌های HTML سفارشی را در حساب‌های گوگل تگ منیجر اسکن می‌کند.

سپس در صورت مطابقت با بدافزارهای شناخته‌شده، آدرس IP یا URL آنها را متوقف می‌کند. افزون بر این، می‌توانید کنترل کنید که چه کسی به حساب‌های گوگل منیجر شما دسترسی دارد و هر زمان که بخواهید دسترسی آنها را لغو کنید.

علاوه بر این می‌توانید با اضافه‌کردن برخی از دستورات به لایه داده‌های خود در سایت، Allowlists یا Blocklists را تنظیم کنید.

این بخش توسط سرور وب‌سایت کنترل می‌شود، بنابراین حتی اگر گوگل منیجر نیز به خطر بیفتد، در مورد این موضوع که آیا اسکریپت‌های ردیابی سفارشی مجاز به اجراشدن در سایت شما هستند یا خیر، شما تصمیم خواهید گرفت.

 10. قالب‌های قابل استفاده مجدد

یکی دیگر از دلایل عالی برای استفاده از Google Tag Manager، امکان صادرکردن همه برچسب‌ها، محرک‌ها و متغیرها در یک فایل واحد است (که بعدا می‌توان از آن استفاده کرد). شما می‌توانید الگوهای خود را با کدهای رایج ردیابی، ایجاد کنید.

11. محبوبیت رو به رشد و جامعه دوستانه و مفید

گوگل به دلیل راه‌اندازی و بسیاری از محصولات مانند عینک گوگل،RSS  و… شناخته شده است.

دلیل محبوبیت روز افزون گوگل تگ منیجر چیست ؟

ابزارها، منابع رایگان و پولی گوگل منیجر نیز دائما در حال افزایش است.

هرچه افراد بیشتری از GTM استفاده کنند، آموزش‌های مربوط به آن، پست‌های وبلاگ و سایر انواع محتواهای مرتبط به آن نیز بیشتر در دسترس خواهند بود.

در پایان باید گفت که گوگل منیجر یکی از نرم‌افزارهای رایگان گوگل است که به شما امکان می‌دهد انواع کد (برچسب) را در وبسایت خود نصب و مدیریت کنید.

این ابزار به شما امکان می‌دهد که برچسب‌ها را قبل از انتشار در سایت خود، تست کنید تا از نحوه‌ی نمایش آن مطمئن شوید.

بنابراین لازمه‌ی مدیریت برچسب‌های سایت و قرار دادن تمام آنها در یک مکان خاص، گوگل تگ منیجر می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

keyboard_arrow_up

دانلود رایگان دوره ۸ تریک