دیجیتال مارکتینگ یک زیرمجموعه از بازاریابی است که با پیشرفت اینترنت مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. به بیان سادهتر تمام فعالیتهایی که در بستر اینترنت و شبکههای اجتماعی، با هدف تبلیغات، افزایش فروش و برندینگ انجام میگیرد دیجیتال مارکتینگ نامیده میشود.
امروزه به دلیل اینترنتیشدن بیزینسها و سرعت زیاد پیشرفت شبکههای اجتماعی، دیجیتال مارکتینگ درآمد مناسبی دارد و بسیار مورد توجه قرار دارد. اما سوال مهم اینجاست که یادگیری دیجیتال مارکتینگ را باید از کجا شروع کرد؟ ما در این مطلب به سوالات شما پیرامون یادگیری دیجیتال مارکتینگ پاسخ خواهیم داد. همراه ما باشید.
دیجیتال مارکتینگ چه زيرمجموعههایی دارد؟
اگرچه دیجیتال مارکتینگ خود زيرمجموعهی علم بازاریابی میباشد اما خود دیجیتال مارکتینگ نیز زيرمجموعههایی دارد. لازمهی یادگیری دیجیتال مارکتینگ آشنایی با این زیرمجموعهها میباشد.
یادگیری دیجیتال مارکتینگ با بررسی زیرمجموعههای آن
۱-سئو
سئو به بهینهکردن سایت برای موتورهای جستجوگر گفته میشود و شامل تولید محتوا، لینکسازیهای داخلی و خارجی در سایت و نیز بهینهکردن سایت ازنظر تکنیکال میباشد. سئو سبب میشود که یک سایت در جستجوی کلمات کلیدی موردنظر کاربران رنک خوبی در موتورهای جستجوگر کسب کند.
برای دیدن صفحه ی آموزش سئو کلیک کنید.
۲-طراحی سایت
برای کسب جایگاه در دنیای اینترنت مخصوصا برای بیزینسها داشتن یک سایت اهمیت ویژهای دارد. بدون داشتن یک سایت مناسب، کارهایی مانند سئو، تبلیغات و … بیفایده خواهد بود. بنابراین طراحی سایت مهمترین زيرمجموعهی دیجیتال مارکتینگ میباشد.
۳-تبلیغات
تبلیغات در بستر اینترنت روشهای مختلفی دارد. تبلیغات ممکن است به شکل رپورتاژ، بنر، یا حتی تبلیغ در شبکههای اجتماعی مختلف باشد. نوع دیگری تبلیغات نیز وجود دارد که گوگل ادز نامیده میشود. این نوع تبلیغات به دلیل پیچیدگی زیادی که دارد، خود یک مورد از زیرمجموعههای دیجیتال مارکتینگ میباشد.
۴-رسانههای اجتماعی
رسانههای اجتماعی اپلیکیشنهای قدرتمندی هستند که ارزش برند را افزایش میدهند.
کارشناسان دیجیتال مارکتینگ باید از روابط عمومی بالایی در شبکههای اجتماعی برخوردار باشند و نیز دارای خلاقیت در تولید محتوا و دارای اطلاعات کامل پیرامون بروزترین ترندهای دنیا باشند.
۵-گوگل ادز
گوگل ادز یکی از ابزارهای موتور جستجوی گوگل با هدف تبلیغات است که با کمک آن میتوان تبلیغ خود را در لینکهای اول جستجوی گوگل به نمایش گذاشت.
البته کار با گوگل ادز اصول خاصی دارد که با رعایت این اصول میتوان با کمترین هزینه، کارآمدترین نتیجه را گرفت.
۶-بازاریابی محتوایی:
بازاریابی محتوا به معنای به اشتراکگذاری محتوای مفید و کاربرپسند میباشد. محتوا میتواند متن، ویدئو، ویس، تصاویر و… باشد. محتوای تولید شده، در سایتها یا شبکههای اجتماعی منتشر میشود.
۷-بررسی:
کارشناسان دیجیتال مارکتینگ باید با کمک دادههای ابزاری مختلف مانند دادههای سرچ کنسول و نیز دادههای گوگل آنالیتیکس و … عملکرد خود را بررسی کنند. با این کار نقاط قوت و ضعف شناسایی میشوند و کار بهبود مییابد.
یادگیری دیجیتال مارکتینگ چگونه ممکن است؟
برای شروع کردن به آموزش دیجیتال مارکتینگ لازم است که یک زيرمجموعه را انتخاب کنید. البته شما میتوانید در چند زيرمجموعه هم کارشناس شوید یا اینکه با قواعد تمام زیرمجموعهها آشنا شوید اما این کار زمانبر خواهد بود.
با یادگیری تی (T-Shaped Skills) به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ موفق تبديل شوید:
در یادگیری بهشکل T، شما ابتدا نسبت به تمام مباحث دیجیتال مارکتینگ یک دید کلی به دست میآورید. پس از آن روی یک زيرمجموعه تمرکز میکنید و یادگیری جامع آن را شروع مینمایید تا به یک متخصص تبدیل شوید.
در دیجیتال مارکتینگ نیز شما ابتدا با مبانی دیجیتال مارکتینگ و زيرمجموعههای آن آشنا میشوید. سپس یک زيرمجموعه را انتخاب میکنید و تلاش میکنید که در آن متخصص شوید.
یادگیری دیجیتال مارکتینگ به روش T شکل:
١-مطالعه
ابتدا باید دربارهی دیجیتال مارکتینگ شروع به مطالعه کنید. شما میتوانید با جستجو در اینترنت اطلاعات مفیدی کسب کنید. ویدئوها، دورههای مختلف آموزشی، متنها و کتابهای زیادی برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که در دسترس عموم قرار دارد.
٢-شرکت کردن در کلاسها:
پس از یادگیری اطلاعات اولیه ازطریق مطالعه باید در دورههای مقدماتی و پیشرفته دیجیتال مارکتینگ شرکت نمایید. بسیاری از دورهها آموزشهای مفیدی ارائه میدهند. اما برخی دورهها نیز با ارائه مطالب نادرست سبب گمراهی افراد میشوند. بنابراین انتخاب دورهی مفید اهمیت زیادی دارد.
٣-کارآموزی:
کارآموزی بهترین روش برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ میباشد. برای شروع کردن کارآموزی لازم است که اطلاعات مقدماتی دربارهی دیجیتال مارکتینگ داشته باشید.
سپس کارآموزی در یک جای خوب و درکنار یک تیم حرفهای میتواند راهحلهای تمام چالشها و مشکلات را به شما بیاموزد و بر دانش شما بیافزاید.
بهترین منابع برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ:
منابع زیادی برای آموزش دیجیتال مارکتینگ وجود دارد بعنوان نمونه مقالات مختلف، کتب الکترونیکی، دورههای آموزشی در اینترنت و…
بهترین منابع برای یادگیری، منابعی است که افراد متخصص و باتجربه به گردآوری آن اقدام کردهاند.
پیادهسازی دانش در پروژههای شخصی:
پس از آموزش برای تقویت روزمه و یادگیری بیشتر لازم است پروژه شخصی خود را آغاز کنید. یک سایت برای بیزینس خود طراحی کنید و دانش و تجربهی خود را روی آن پیادهسازی کنید.
در پایان باید گفت بعد از یادگیری دیجیتال مارکتینگ و نیز پس از تمرین در پروژههای کوچک، به فردی حرفهای و موفق تبديل خواهید شد.