بازاریابی دیجیتال یعنی چه؟
بازاریابی دیجیتال یعنی چه؟ دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال روشی جدید در بازاریابی و مدیریت تبلیغات است که در آن با استفاده از روشهای مدرن به جذب مخاطب میپردازیم.
فناوری اطلاعات و همچنین دسترسی کاربران به اینترنت تا به امروز پیشرفت چشمگیری داشته و با سرعتی باورنکردنی به رشد خود ادامه میدهد. امروزه بازاریابی دیجیتال به عنوان رشته ای دانشگاهی در دانشگاههای متعددی تدریس میشود و دانشی مستقل به شمار میرود.این مقاله با تعریفی ساده شما را به طور کلی با این موضوع آشنا می کند.
در صورت تمایل می توانید تعرفه های خدمات سئو سایت توسط آکادمی فرصت را در این صفحه مشاهده کنید.
5 دلیل اهمیت بازاریابی دیجیتال
1.رشد سریع بازار های دیجیتال
از سه دهه قبل تا کنون بازار های دیجیتال و همچنین مخاطبان رشد قابل توجهی داشته است. طبق آخرین آمار ها 97% از بازاریابها برای برای دسترسی به مخاطبانی که هدف قرار دارند از شبکههای اجتماعی شناخته شده مثل فیس بوک، اینستاگرام و یوتیوب و… استفاده میکنند. استفاده از بازاریابی دیجیتال سرعت رسیدن شما به هدف را نیز افزایش می دهد. بر خلاف رسانه های چاپی که باید مسیر طولانی را طی کنند.
2.جذب آسان مخاطب
با تمرکز بر روی کسب و کار و توسعه آن به وسیلهی دیجیتال مارکتینگ خواهیم دید که خیلی آسان تر از بازاریابی سنتی امکان دستبابی به مخاطب وجود دارد. در بازاریابی سنتی یکی از محدودیتهایی که برای رشد کسب و کار ها سقف تعیین میکرد مکان و گستره ی جغرافیایی بود. اکنون در این بستر ما می توانیم در سراسر جهان به جذب مخاطب بپردازیم.
3.راه آسان و کم هزینه برای شروع یک کسب و کار
بسیاری از ایدههای خلاقانه به دلیل موانع مالی و ترس حاکم از رقبای احتمالی، یا هیچ وقت استارت نمیشوند و یا برای شروع زمان زیادی منتظر میمانند. اما بستر دیجیتال مارکتینگ این امکان را فراهم میآورد که با ایجاد یک بلاگ در سوشال مدیا های پر مخاطب امروزی و استفاده از تکنیکهای مربوطه، شروع به کار کنیم و کسب و کار خود را در سطح جهانی معرفی کرده و گسترش دهیم.
4.فرصتهای شغلی متعدد
دیجیتال مارکتینگ شاخه های مختلفی دارد و به همین دلیل شغلهای متعددی را برای افراد ایجاد میکند؛ شغلهایی که از قضا امکان دورکاری بودن را هم دارند و اگر مالک کسب و کار باشیم نیز میتوانیم تیم ماهر و گستردهای تشکیل دهیم، بدون در نظر گرفتن مسافت.
5.امکان اندازه گیری نتایج
در گذشته که تنها از بازاریابی سنتی برای معرفی کسب و کار ها استفاده میشد، امکان اندازه گیری مخاطب ها و بازدید وجود نداشت. یه این معنی که تعداد افراد خواننده و یا بیننده تراکت، بیلبورد و… را که قرار بوده معرف کسب و کار ما باشند، قابل شمارش نبود. حتی امروزه نیز نخواهیم توانست تعداد بینندگان بیلبورد ها را در سطح شهر شمارش کنیم. اما در دیجیتال مارکتینگ و یا بازاریابی دیجیتال، تمام بازدیدها و مشتریها قابل شمارش اند و این تاریخچه در شناخت نقطه ضعفها و قدرتها به ما کمک بزرگی میکند.
مهارت ها و ابزار های دیجیتال مارکتینگ
وظیفهی یک دیجیتال مارکتر، یادگیری و به کارگیری همه مهارتهای دیجیتال مارکتینگ است. در ادامه به تعدادی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
- بهینه سازی موتور جست و جو
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی ربایشی
- بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
- تبلیغات کلیکی
- بازاریابی ایمیلی
- تولید محتوا
- بازاریابی پورسانتی
- بازاریابی ویروسی
- روابط عمومی آنلاین
1.بهینه سازی موتور جست و جو
Search Engine Optimization یا بهینه سازی موتور جست و جو بیشتر به اسم سئو شناخته شده است.سئو شامل تکنیک هایی است که باعث می شود وبسایت شما در رتبه های بالاتر صفحات جست و جو قرار بگیرد. که در واقع این یک تبلیغ رایگان برای کسب و کار شما در گسترده ترین فضای تبلیغاتی جهان است. برای آشنایی با دوره اموزش سئو به صفحهی مورد نظر مراجعه کنید.
سئو به دو بخش اصلی سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می شود:
سئو داخلی
به سئو داخلی on page-SEO یا سئو پایه نیزگفته می شود. سئو داخلی به وضعیت داخل وب سایت رسیدگی می کند و مشکلات داخلی را برطرف میکند. سئو داخلی دارای از دو بخش اصلی سئو تکنیکال تشکیل می شود:
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال تلاش می کند اشتباهات برنامه نویسی و تکنیکی را در وب سایت برطرف کند. این بخش از سئو به محتوا ارتباطی ندارد وتماما به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد. مشکلات سختاری، فنی و کد نویسی را برطرف میکند تا کاربر بتواند به راحتی به نیاز خود دسترسی داشته باشد. چون اگر این مشکلات حرکت و جست و جوی کاربر را در وب سایت مختل کند ، همه بهینه سازی های خارجی نیز بی تاثیر خواهند شد و کاربر وب سایت را ترک خواهد کرد.
سئو محتوا
در ابتدای این تعریف باید اشاره کنیم که منظور از محتوا تنها متن نیست. محتوا شامل تصویر و یا توضیحات متا نیز میشود. سئو محتوا یعنی تولید محتوای آنلاین و منحصر به فردی که هم برای کابران جذاب باشد و هم برای موتور های جست وجو. مخرب ترین عامل در تولید محتوا، نشر محتوای کپی و بی کیفیت است. که هم از سوی گوگل قابل شناسایی است و هم می تواند نظر کاربر را تغییر دهد.
سئو خارجی
به سئو خارجی Off Page-SEO هم گفته میشود و این یخش از سئو روی عوامل و فاکتور های خارج از محیط وب سایت تمرکز دارد. به طور مثال شامل فعالیت در شبکههای اجتماعی و فروم ها جزو اقدامات مربوط به سئو خارجی است. در ادامه به چند تکنیک سئو خارجی سایت میپردازیم:
1. حضور قوی در شبکه های اجتماعی
برای استفاده از این تکنیک باید لینک وبسایت خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاریم. با مراجعه کاربران از شبکه های اجتماعی به وب سایت، می توانیم به سمت رتبه بندی بهتری حرکت کنیم. پرکاربرد ترین شبکه های اجتماعی که می توانیم در آن ها فعالیت موثری داشته باشیم عبارت اند از: اینستاگرام، تویتر، یوتیوب، فیس بوک، لینک دین، گوگل پلاس و…
آموزش رایگان اینستاگرام مارکتینگ
2. بازاریابی فروم و انجمن ها
بازاریابی به این روش یعنی فروم ها و انجمن های مرتبط با کسب و کار خود را پیدا کنیم و در آنها به فعالیت بپردازیم. در پرسش و پاسخ ها شرکت کنیم و برای پیام ها نظر ثبت کنیم. در صورتی که اجازه انتشار لینک را داشته باشیم، لینک وب سایت را هم قرار می دهیم . به کمک این اقدامات، فردی متخصص شناخته خواهیم شد و اعتماد دیگران را به کسب و کار خود جلب می کنیم.
3. ایجاد بک لینک
ایجاد بک لینک یکی از موثر ترین و البته محبوب ترین تکنیک های سئو خارجی است. ورود کاربران به وب سایت شما از طریق لینک های ساخته شده، امتیاز مثبتی برای رتبه بندی سایت محسوب می شود. باید توجه داشته باشیم که در این تکنیک داشتن استراتژی قوی برای بک لینک سازی بسیار اهمیت دارد زیرا موتور های جست و جو از لینک ها برای ارزش گذاری به وب سایت استفاده می کنند.
4. استفاده از وبلاگ مهمان
می توانیم با وبلاک های معتبر در حیطه کاری خود ارتباط برقرار کنیم و پست های با کیفیت آن ها را در وب سایت خود بازنشر کنیم. این شیوه نیز مانند لینک سازی بوده و در افزایش مخاطب تاثیر چشم گیری خواهد داشت.
5. ثبت مقاله های نوشته شده
یکی از تکنیک های موثر برای سئو خارجی ، قرار دادن مقاله های جدید و نوشته شده توسط خودتان در وب سایت هایی مانند Go Article، Now public و غیره است. این تکنیک باعث می تواند باعث افزایش ترافیک وب سایت شما می شود.
در انتهای بحث سئو باید یادآوری کنیم که سئو داخلی و خارجی مکمل یکدیگر هستند و برای گرفتن نتیجه باید سعی کنیم در هردو زمینه به صورت تکنیکی و با دقت پیش برویم.
2.بازاریابی محتوا
روشی است که در آن با تولید محتوای با کیفیت به جذب مخاطب می پردازیم. محتوای فراهم شده را می توان در هر پلتفرمی که در آن از دیجیتال مارکتینگ بهره میبریم استفاده کرد. در تولید محتوای مناسب باید نوع مخاطب و علایق آن ها را شناسایی کنیم تا بتوانیم اصطلاحات و کلمات کلیدی صحیح را به کار ببریم تا برای مخاطب قابل فهم و جذاب باشیم. هدف این روش دستیابی به مخاطبان مورد نظر و افزایش فروش و آگاه سازی از برند است.
3. بازاریابی ربایشی
به این نوع بازاریابی، بازاریابی درونگرا و یا جاذبه ای نیز گفته می شود. در یک تعریف ساده به هر نوع از بازاریابی گفته می شود که با استفاده از آن نظر مشتری به سمت شما جلب شده و خود به خود به سراغ شما بیاید. به عنوان رایجترین نمونههای بازاریابی ربایشی میتوان به پستهای وبلاگی، پادکستها، خبرنامههای پرمحتوای ایمیلی، پست در شبکههای اجتماعی و ویدئوهای کاربردی و آموزنده اشاره کرد.
4. بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
به معنی بهره گیری از پلتفرم های اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان، برند سازی و همچنین افزایش فروش و ترافبک وب سایت است. در دنیای امروز که شبکههای اجتماعی نفوذ زیادی بین کاربران دارد، باید نگاه ما به این شبکه ها به عنوان یک پلتفرم تبلیغاتی تغییر کند. مهمترین و پرکاربرد ترین رسانه های اجتماعی امروزه شامل اینستاگرام، فیس بوک، تویتر، یوتیوب، پینترست، لینکدین و اسنپ چت هستند.
5. تبلیغات کلیکی
در این روش می توان فضایی را به منظور تبلیغات از موتور های جست و جو خریداری کرد و به ازای هر کلیک بر روی تبلیغات شرکت یا وب سایت، مبلغ مشخصی را پرداخت کرد. یکی از رایج ترین روش ها استفاده از گوگل ادز است.به ما این امکان را میدهد که در صفحات ابتدایی نتایج جستجو تبلیغ خود را قرار دهیم و به این ترتیب هدایت به سمت وبسایت را به ازای هر کلیک و پرداخت هزینه، افزایش دهیم. و البته ناگفته نماند که در شبکه های اجتماعی هم اکنون این روش در حال اجراست.
6. بازاریابی ایمیلی
شاید با خواندن نام این روش فکر کنید روشی منسوخ و کم کاربرد است. اما به دلیل عدم وجود واسطه در این روش برای برقراری ارتباط با مخاطب، روشی مهم و قابل اهمیت در تبلیغات است. در این روش علاوه بر معرفی محصولات، تغییرات اخیر و خدمات جدید را در بازه های زمانی مشخص به مشتریان ایمیل میکنیم. باید به این نکته توجه کنیم که در این روش مستقیما با مشتریان وفادار در ارتباط هستیم.
7. تولید محتوا
در این روش ما به خلق محتواهایی میپردازیم که برای مخاطبان قابل درک باشد و همچنین در راستای هدف و موضوع وب سایت یا کسب و کار ما باشد. پس ابتدا موضوعات مرتبط را شناسایی می کنیم و سپس در راه ایجاد محتواهای صوتی، تصویری و یا نوشتاری با توجه به بستر انتشار گام بر می داریم.
8.بازایابی پورسانتی
به این روش سیستم همکاری در فروش نیز گفته می شود. افراد فعال در حوزه بازاریابی حتما با این روش آشنا هستند. روشی است که در آن به ازای جذب هر مشتری به فرد جذب کننده مبلغی پرداخت می شود که به آن پورسانت می گوییم. دریافت پورسانت برای فروش محصول یک شرکت یا سازمان روشی قدیمی و پر کاربرد است و امروزه در حوزه دیجیتال نیز قابل استفاده است.
9. بازاریابی ویروسی
یکی از روش های خلاقانه بازاریابی دیجیتال است. به نوعی شباهت زیادی به روش تبلیغ دهان به دهان دارد که در آن افراد برای معرفی محصول و یا شرکت شما نفعی نمی برند اما داوطلبانه آن را معرفی می کنند. برای پیاده سازی این روش در بازاریابی دیجیتال باید یک مفهوم ساده و خلاقانه را که معرف کسب و کار است را در شبکه های اجتماعی نشر بدهیم تا مخاطبان را جذب کنیم. گرچه خود تبلیغ عمر طولانی ندارد اما اگر پیام قابل توجهی داشته باشد مخاطبان زیادی را به طور دائم جذب می کند.
10. روابط عمومی آنلاین
به مجموعه اقدامات مدیریتی گفته می شود که با هدف تقویت جایگاه کسب و کار در نشریات دیجیتال انجام میگیرد. روابط عمومی آنلاین شباهت زیادی به روابط عمومی سنتی دارد، با این تفاوت که در فضای آنلاین پیگیری می شود. در این بخش از بازاریابی دیجیتال ما تلاش میکنیم رابطه موثر خود را با مخاطبان مختلف حفظ کنیم و با نقد و نظرات آن ها تعامل داشته باشیم. همچنین می توانیم به کمک ابزارهای تحلیلی مشتریان خود را بررسی کرده و دلیل عدم خرید آن ها را بیابیم و در صورت لزوم تغییراتی را اعمال کنیم.